Facebook
Youtube
Legfrissebb cikkek
2016-11-30 11:59:49
Itt az ősz, itt az alapozás kezdetének idősz [...]
2016-04-20 14:23:31
Futós wattmérő, hogyan működik és mire is [...]
2016-04-19 18:27:36
Milyen a jó nyereg ? Sokakat foglalkozta [...]
2016-03-02 09:01:05
Ironman résztáv vagy nem résztáv ez itt a [...]
2016-02-09 13:54:00
Hogyan válasszunk okosan és szakszerűen neopr [...]

AJÁNDÉK UTALVÁNY - Ergospirometria mérés pulzuskontrollal + BIA +Arterio (Testösszetétel és érrendszer vizsgálat)

AJÁNDÉK UTALVÁNY - Ergospirometria mérés pulzuskontrollal + BIA +Arterio (Testösszetétel és érrendszer vizsgálat)
Cikkszám: CARDIO CONTROL
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 44,800 Ft
Nettó ár: 44,800 Ft
Darab:     - VAGY -   Kívánságlistára
Összehasonlítás
 

Az Ergospirometria egy olyan géppel történő terheléses diagnosztikai módszer, ahol a sportoló vagy beteg szervezetébe mozgás, azaz terhelés közben látunk bele.

Ennek eszközei :

Futópad / orvosi kerékpár / saját kerékpár / úszóergométer : 
 

Ez az eszköz adja a mozgás formát. Az eszköz kívülről, azaz a gép általvezérelt. Egy előre megírt program szerint adja le a terhelést a vizsgálandó személy számára, ígya sportolónak / páciensnek csak önmagával kell foglalkoznia a vizsgálat során. A gép az orvosi és sporttudományos eredmények alapján beállított és előre megszerkesztett protokollt adja, mely a legideálisabb környezetet biztosítja a vizsgálat számára. Így érhetőek el a legtisztább és legsokoldalúbb adatok egyetlen vizsgálattal.

A maszk :

A maszkkal a sportoló/páciens a környezet levegőjét lélegzi be. A maszk CSUPÁN MÉRI az áramlások sebességét, a be és kilélegzett levegő összetételét. A légzés számot. A légvételek intenzitását, mélységét, a légvételek között eltelt időt, stb.

Ez a maszk teszi lehetővé, hogy

 • a szervezetben zajló anyagcsere folyamatokba belelássunk,
 • pontosan meghatározzuk a VO2 maxot ( ne csak rámutató számításokat végezzünk
 • az esetleges légzési funkciós hiányosságokat/ betegségeket meghatározzuk
 • az oxigén pulzust meghatározzuk ( mely egy nagyon fontos egészségügyi határozó)

A pulzusöv:

Ezek az eszköz hivatott a szív munkáját figyelni.

Sportdiagnosztikánál a pulzus számot,

A vizsgálat az oxigén-felhasználáson keresztül méri a szervezet energiaforgalmát a kezdeti fázistól (légzés, tüdő gázcsere) a keringési rendszeren át a végponti (izomzat) felhasználásig (zsír, cukor, fehérje-oxidáció).

 

Ennek eredményeképpen:

 • a terhelés során bekövetkező anyagcsere-változások és oxigénfelhasználás elemzésével pontos képet lehet alkotni a vizsgált személy aktuális edzettségi állapotáról, terhelhetőségéről, és a sportolás valamint a komoly fizikai erőfeszítés során várható kockázatokról;
 • pontosan meg lehet határozni az edzés statikus és dinamikus minőségét és intenzitását, amely segítséget nyújt a megfelelő, személyre szabott edzésterv kialakításához;
 • pontosan meghatározható az a terhelési szint, amelynél maximális a zsírégetés (fogyókúrás edzésprogram);
 • korai stádiumban felismerhetők a szívizomzat működési zavarai (pl. kezdődő koszorúér-betegség, szívizom-elfajulás, szívbillentyű-betegség), felmérhetők a keringési rendszer terhelésre adott kóros válaszai, amely az érelmeszesedés és a magas vérnyomás betegség kialakulásáról ad felvilágosítást;
 • jelezhető a COPD (krónikus obstruktív tüdőbetegség) kialakulásának kezdete;
 • a szervezetre váró jelentős terhelések kockázata előzetesen felmérhető (pl. nagyműtétek).

+ BIA mérővel végzett testösszetétel-analízis
(bioelektromos impedancia analízis)

A vizsgálat megmutatja a testen belüli szövet arányokat és mennyiségek. 
A vizsgálat egy nem invazív, azaz egyszerű, nem fájdalmas, fekvő testhelyzetben végzett néhány perces vizsgálat.
 
Egy hagyományos mérlegen megmérhetjük testsúlyunkat, de abból nem állapíthatjuk meg, hogy mennyi testünk zsír-víz-izom aránya. Előfordulhat, hogy pl. valaki sovány és közben magas a testének a zsírtartalma, és ugyanez előfordulhat fordítva is. Az ún. BIA (bioelektromos impedancia analízis) segítségével megismerhetjük testünk alkotóelemeinek arányait. A mérés során a műszer egy gyenge elektromos impulzust küld a talpaktól a kezekig, majd az elektromos ellenállást (impedancia) értékeli. Ez alapján kiírja, hogy mennyi az aktuális, és milyen a kívánatos zsír-víz-sejttömeg arány.
A vizsgálat test különböző szöveteinek, különböző vezetőképességén alapszik. Így a zsír máshogy vezeti az elektromos impulzust, mint az izom pl. Ez alapján a mai tudományos felkészültségünk szerint a lehető legpontosabban tudjuk meghatározni a test összetételét.
 
Az egyszerű kézi zsírmérőkhöz képest a vizsgálat pontosan megmutatja a vizsgált személy folyadékeloszlás, zsír és izomarányának értékeit.
Ennek eredményeképpen:
 • kiszámítható az alapanyagcsere;
 • pontosan láttatható az optimális testösszetétel-értékektől való eltérés;
 • nyomon követhető az életmódbeli változások (edzés, fogyókúra) során bekövetkező fejlődés
 • Követhetők a szervezet víz és sóháztartásában történ változások

+ Arteriográffal végzett érrendszer-vizsgálat

 
A vizsgálat a pulzushullám terjedési sebességét és intenzitását elemzi, és a kapott információból meghatározza a főverőér és nagyartériák merevségének szintjét, valamint a mikroszkopikus méretű erek tónusát.

Ennek eredményeképpen:
• felhívja a figyelmet a kialakuló, vagy az esetleg már kialakult érelmeszesedésre;
• előre jelzi a magasvérnyomás-betegség kialakulását;
• a fentiekből következő szükséges kezelés hatásossága nyomon követhető.
 
A magyar fejlesztésű, több mint 30 országban szabadalmaztatott Arteriográf diagnosztikai módszer és műszer néhány perces veszélytelen vizsgálat, mely  gyakorlatilag egy fekvő helyzetben elvégzett vérnyomásméréshez hasonló eljárással képes mérni az artériák állapotát jellemző élettani jellemzőket, amelyek a többi ismert klasszikus rizikófaktortól (életkor, nem, vérnyomás, koleszterin szint, dohányzás) függetlenül, megbízhatóan jelzik a tünetmentes páciensek szív- és érrendszeri állapotát és veszélyeztetettségét. Az Arteriográf továbbá segíti az alkalmazott vérnyomáscsökkentő terápia pontos és személyre szabott beállítását.
 
Haladóknak :
Az Arteriográf originális, szabadalmaztatott, és invazíven is validált oszcillometriás módszere a felkaron regisztrált pulzusnyomásgörbék elemzéséből nyer információt. A speciális, ún. stop-flow metódus, azaz a brachiális artéria teljes okklúziója kizárja a felvett nyomásgörbék torzulását, így a nyomásgörbék tisztán kivehetőek és alkalmasak az analízisre. Az okklúziós mérési szakasz pár másodpercnyi időtartamot jelent. Az Arteriográf elemző szoftvere nem alkalmaz matematikai generalizált transzfer funkciót. A reflexiós hullám pozíciójának és amplitudójának meghatározása lehetővé teszi a puzushullám-terjedési sebesség, az augmentációs index és a centrális vérnyomás egyidejű, egyszerű meghatározását, további hemodinamikai paraméterekkel kiegészítve a hagyományos vérnyomásmérési adatokat (szisztolés, diasztolés vérnyomás, artériás középnyomás, pulzusszám).

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: