Facebook
Youtube
Legfrissebb cikkek
2016-11-30 11:59:49
Itt az ősz, itt az alapozás kezdetének idősz [...]
2016-04-20 14:23:31
Futós wattmérő, hogyan működik és mire is [...]
2016-04-19 18:27:36
Milyen a jó nyereg ? Sokakat foglalkozta [...]
2016-03-02 09:01:05
Ironman résztáv vagy nem résztáv ez itt a [...]
2016-02-09 13:54:00
Hogyan válasszunk okosan és szakszerűen neopr [...]

Edzéstervezés

Edzéstervezés


 

Bizonyára te is találtál már az interneten edzésterv sablonokat. Biztosan ki is próbáltad már vagy tervezed kipróbálni.

Miért van az, hogy ezek a sablonok csak bizonyos szintig működnek? Miért van az, hogy nem mindig hozzák meg a várt eredményt?

A triatlon egy egyéni állóképességi sport. Minden ember más és más, ezért van az, hogy ezek a

sablonok - hiába írja meg egy nagynevű edző, hiába adja bele a legjobb tudását - nem működhet mindenkinek.

Ahhoz, hogy jó eredményt érjél el egy egyénre szabott edzésterv kell!

Mi tudunk segíteni.

5 éve foglalkozunk egyéni, online edzéstervezéssel és 14 éve triatlon edzéssel. 25 év verseny tapasztalat van a hátunk mögött. 34 teljesített Ironman és számtalan hosszútáv, féltáv és egyéb verseny.

Két szakember állítja össze a tervet: László Bence- kerékpáros szakedző, aki maga is triatlonozik és dr. Harsányi Zsuzsanna - triatlon versenyző, aki 12-szeres magyar bajnok, 34 Ironmanen ért eddig célba.

három szinten választhatsz: 

Basic szint : Itt nem adunk konkrét tervet, hanem a feltöltött edzéseket elemezzük hónapról - hónapra és ajánlásokat adunk, hogy mit, hogy lehetne még hatékonyabban csinálni. - Ennek az ára havi 4000.- Ft ( heti 1000.- Ft ) !

Medium szint : Itt kapsz már egy keret edzéstervet. Hónapról - hónapra kielemezzük az elvégzett munkát és mindig kapsz ajánlást is, hogy mit kellene esetleg másként csinálni. 8000.- Ft / hó

Premium szint : Itt az edzésterv az életedhez alkalmazkodik. A megkapott edzéseidet bármikor a megváltozott élethelyzetedhez alakítjuk ( közbejött családi program, munkamegbeszélés, ami beesett, betegség, stb. előre nem látott akadály) Az edzéseket hétről-hétre elemezzük, konzultálunk Többször élőben is követjük az edzéseidet. 15.000.- Ft /hó  Itt jár hozzá online Premium kategóriás edzéselemző hozzáférés is. Igény esetén korlátozott számban pulzus mérő órát is tudunk hozzá adni. Egyéb Prémium szolgáltatások is vannak az árban

Visszatérő tanítványoknak 25%, 50 % , akár 90 %-os kedvezmény is elérhető! 

Az edzésterv egy megbeszéléssel kezdődik, ahol rögzítjük a célokat, az időbeosztást és az igényeket, minkét részről.

Mi úgy tartjuk, hogy a jó edzésterv alapja, egy jó felmérés! Tudnunk kell, hogy a sportoló éppen hol tart, mik a képességei és mennyi edzést bír el a kezdeti lépéskor. A felmérés kell még ahhoz, hogy az edző és a tanítvány tudjon kommunikálni, mind a ketten tudják, hogy miről beszélnek, meg tudják határozni a célt és az elvégezendő munkát.

Ehhez a hátteret a Cardio Control adja meg nekünk. Az edzés tervezés alapja egy speciális triatlonos terhelés élettani mérés. Ezen a mérésen meghatározásra kerülnek az alap élettani paraméterek, a VO2 max és a pulzus zónák.

Következő lépésként egy személyes konzultáció során megtervezzük az edzésnapjaidat, céljaidat, az edzésterv lépcsőfokait. A legfontosabb, hogy figyelembe vesszük az egyéni időbeosztásodat, igényeidet, képességeidet.

Az edzéseket a jelneleg világvezető Training Peaks edzéstervező és edzéselemző felületen követjük. A közös munka kezdetén a Basic illetve a Medium szinten kapsz egy Account-ot, mely már a mi edzői felületünkhöz van kötve. Premium kategóriában egy Premium account jár. Természetesen előre már te magad is regisztrálhatsz, ekkor csak össze kell kötnünk a két fiókot. Ez az összeköttetést bármikor, bármely fél megszüntetheti, így az edzéseidet bármikor elrejtheted, ha a közös munka nem nyerte el a tetszésedet. A Basic fiókodat megtarthatod. 

Az edzések során igyekszünk nem csak "utasításokat" adni, táblázatokat küldeni, hanem megtanítunk edzeni is! Ez egy nagyon fontos momentum, hogy értsd mit miért csinálsz! Megtanulsz edzés módszereket, megtanulsz nemzetközi edzéstervet "olvasni", értelmezni. Így megéri az edzésterv az árát, mert 1-2 év alatt olyan tudás bírtokába kerülhetsz, amivel önmagadat is tudod majd edzeni. elég ezután csak 4-5 évente visszatérni egy kis "frissítésre". 

Ha felkeltette az érdeklődésedet, hogyan jelentkezhetsz?

Írj egy e-mailt a : zsu.harsanyi@gmail.com címre elérhetőségeiddel együtt.

Kitől kapod az edzéstervet?

dr. Harsányi Zsuzsanna : 7-szeres Ironman magyar bajnok, 2-szeres BigMan kombinációs világbajnok, aki 2-szer ért célba a Hawaii Ironman Világbajnokságon Pro kategóriában, volt 2. helyezett WTC Ironman-en, Malajziában, szintén PRO kategóriában. 10-szer győzőtt eddig Iroman távon, 34-szer ért célba Ironman távú versenyen.
A siker érdekében segítségére van egy kerékpáros szakedző, egy táplálék kiegészítő specialista és egy kardiológus.

László Bence : kerékpár szakedző, aki maga is triatlonozik. Évek óta a Vasemberek Klubjának vezető edzője, úszóés erőnléti edzéseket irányítja. Jelenleg a Cardio Controlban a sportélettani mérésekért felelős. Hobbija az élettan. Szababdidejét minden állóképességi sporttal foglalkozó edzéselméleti könyv elolvasásával tölti.

Mi a feltétele a programban való részvételnek?

Pulzusmérő óra

Motiváltság, elszántság, némi szabadidő ( min. heti 10 óra!- ez a kitűzött cél távjaként változhat )

Egészségügyi alkalmasság - Ezt igazoló dokumentumokat kérjük vagy lehetőség van a Cardio Controlban is megcsinálni! 40 év fölött kötelező kardiológiai szűrés*! 

 

*Sajnos szomorú tapasztalat, hogy nem mindenki alkalmas fizikailag, egészségügyileg az általa kitűzött cél elérésére. Mi valljuk, hogy jobba bajt megelőzni, így mindnképp szükség van egy egészségügyi szűrűsre a munka megkezdése előtt. Mindnkinek van családja, aki hazavárja a sportolót edzés és verseny után!